Truly Follower

FB's Follower

Kueh Raya Bersama Mama Tersayang !

Hari ini aku tak bekerja . Penat semacam kan . Plus , tergelincir kat bilik air . Teros pening . So aku decide malas nak pergi kerja . Aku pon text jer kat lady bos aku . Aku cakap aku on leave and esok aku bg MC . Dia reply ckp "OK" . HAHAH . Happy sgt . Pagi yg indah rasanya bagi aku hehehe . Mama bangun pukul 9pg . Mama ckp "jum kita p beli barang utk buat kueh . Aku mmg tertunggu lama dah . So ape lagi , berciap ah . Mula kitorang ke Klinik utk aku ambil MC and ubat ubatan . Doc bg aku ubat cpt baek and ubat relax pd waktu mlm . Kene lah "RM30". Takpelah bkn slalu . Janji aku ade MC so tak kene lah potong potong gaji kann . Lepas tuh aku n mama pon ke farmasi utk beli ubat aku dan juga vitaminnye . selesai kitorang pon ke Mydin Chowkit . Masok mydin beli lampu kelip kelip :P :P HAHAH seronok gyler !

Ok lepas toh kitorang pon ke kedai yg mmg jual jual brg utk buat kueh , kek, mcm2 ah . korang nak mcm mana pnya senduk , periuk, acuan, tepong, perasa, color, flavour semua ada . bak kata Rakyat "MCM MCM ADAAA :)" Aku ngn mama pon mula lah jelajah tmpt toh . dari keblkg dtg ke depan pth blk blkg smpy depan last last smpy lerr ke kaunter bayaran . Aku ngn mama mmg agak cuak ah time byr . duk beragak msty beratus ringgit neh . Selesai lah bayaran yg dibuat . Alhamdulillah ! :) So selesai lah bab2 beli brg2 utk kueh :) . then kitorang pon blk uma . Kemas kemas uma mama pon mula lah operasi kuih raya di dapur bersama cik Lin :) HEHEH "aku lerrr tohh" .

Inilah gaya mama aku yang sedang menunggu kueh dimasak :) heee Cian mama penat . Time neh aku tgh uli uli tepong utk bentuk kan acuan :) heee


 Yeahh! Ini dia oven yang sedang membakar kueh kueh yg direkakan oleh mama aku and aku tukang ulinya . and and Thanks to my lovely Sister Sheila coz pinjamkan oven dia utk mama memenuhi azamnya tahun ini iaitu membuat kueh raya sendiri dan mencuba naseb utk menjual secara kecil kecilan :) .







Setelah siap dibakar :) :) 


Coconut Nestum :) RM20
*Kepada sesiapa yg berminat utk beli bole call @ SMS Lyn or mama di 
017-877 6982
017-319 7731

*Ade byk jenis kueh yg akan dibuat oleh Lyn mama and coming soon Sister Lydia :) So sesiapa berminat sentiasa lah up to date my blog ok :)
Hanya membuat bisnes secara kecil kecilan :) 
Tiada paksaan . Sesiapa ingin Support Lyn n mama silakan :) 
Thanks pada yg sudi membaca :) 
SALAM

Thanks for your reading,please leave your feedback or comments

No comments:

Post a Comment

Segala yang tercatat tercotot di atas ini adalah HAKMILIK Lyn Marzuki