Truly Follower

FB's Follower

Facebook! Facebook!

Facebook! Hah Sebut sahaja pasal Facebook or "FB" or "buku muka" , sape yg tak tahu, Semua orang tahu . Agaknya dari lingkungan 4tahun-65tahun tahu Facebook itu ape.. Ish , Facebook betul betul buat ramai orang gila tahu termasuk lah hehehehe aku jugak kot . Ecehh -,- . 
Kenapa ye ramai orang suka facebook ni ? Maunya tak suka . Macam macam ada . Ape je yg takde sudah diadakan Kah kah kah ! Sebut facebook , myspace memang kalah lah.. Dulu memang myspace gila femes sampay ade yg gila kalau tak dapat online dalam sehari HAHAH **aku lerr tu** Sekarang zaman Facebook lah myspace . Not you anymore ok . Siapa lah agaknya yang sgt kreatif sampay boleh cipta Facebook ni and buat orang orang semua sgt gila . 

Sampay kalau keluar terjumpa kawan lama ke , pakcik makcik ke, exbf/exgf ke mula lah tanya"ape facebook kau" Kalau dulu " Ape no fon kau" sekarang orang anggap facebook tu mcm alat komunikasi seperti handphone . Hebat bukan Facebook ni . Yela , free so sape mau tolak . Ramai cakap facebook ni tak elok then ade pulak ckp facebook ni bagus . Tengok pasal mende alah ni ade yg sanggup berdebat . Sampay boleh masuk dalam Trial SPM lah minta cerita tentang Facebook HAHAH . Tarikan yg sgt kuat ya kawan kawan .

Oklah, bagi aku Facebook ni , Oklah . Ade baik buruknya . Banyak memudahkan kehidupan harian kita and sometimes its so complicated okey.. Tipulah aku cakap aku benci Facebook or aku fuck Facebook ni sebab aku sendiri ade facebook dan sangat sangat lah teractive heheh
Actually aku rasa facebook ni takde salah ape ape or tak memberi ape ape kesusahan kepada sesiapa . Ya ia dijadikan sebagai kegunaan awam . Okey bila sebut kegunaan awam , sah sah lah ditujukan kepada orang ramai di seluruh dunia termasuk aku . Dan mengikut pemikiran aku , orang orang ni lah yg memainkan peranan penting kalau bermain Facebook.. They should know " What they should do" and " What they should not do" Tapi nak buat macam mana semua pentingkan diri , semua ambil ringan lama lama facebook dipenuhi masala masala yg tidak sepatutnya terjadi . Bila dah terjadi , salah siapa ? facebook or facebook user ?

Which one? For sure they will point to Facebook . Facebook lah punca segala-galanya . Haihh

Aku sgt sgt suka pada facebook kerana aku sememangnya an active user for all site that I choose to use . Facebook , myspace, twitter, skype, blogger :) , YM, Formspring and so on . OMG what will gonna happen to me if one day all this site are gone ? OMG you guys know the answer :) . Ya aku takleh hidup tanpa mende2 alah ni . Hello, aku kaki online or kaki chat tak bermakna aku takde life . Ini semua mende sampingan aku kalau time aku boring or tension or anything . So you have no right to judge me . I know what I'm doing okey.. Ermm bg aku, Facebook mmg okey sebab disebabkan fb ni aku dapat ramai kawan lama lama aku balik . kawan kawan aku dari sekola rendah , jiran jiran lama aku , kawan kawan sekola menengah yg mana mana lost contact tu . Alhamdulillah , 50% daripadanya aku telah berjumpa . Lagi 50% aku tak jumpa maybe diorang takde FB (MUSTAHIL) or maybe diorang menggunakan display name yg lain dan bukan nama betul mereka ;) Nak mengharapkan picture ouh tidakk ramai muka yg berubah okey . So agak agak mustahil ya di situ untuk saya mengenali mereka

Facebook bagus bukan ? heee Sesiapa yg dapat seperti ape yg aku cakap kan ni sure dorang boleh paham kegunaan SEBENAR Facebook ni . Ya , as usual Facebook dapat tambahkan kawan kawan kita . Dan aku istilahkan "Instant Friends" . Kenapa ? hah sebab dalam sehari kiralah berapa ramai kawan yang anda dpt dan kenal . For sure lebeyh dari sepuluh orang . Sehari sepuluh orang , dalam sebulan anda online hari hari sudah berapa kawan anda dapat ? OMG 300 peoples! Itu belum tolak campur bahagi darab dengan orang2 yg memang betul betul nak berkawan , orang orang yg sombong , orang orang yg saje cari psl . ermmm Kalau dulu 300 peoples tu kita nak peroleh mengambil masa selama bertahun bertahun bukan :) 

Senang gila sekarang kan nak dpt kawan . Just click FACEBOOK , create account , Log In, upload some of your pictures, and start berfacebooking . Easy and simple way .  No wonder budak dari umo 4tahun pon terer bab bab Facebook ni ;) Orang tua takyah cakap lah kan . Bersepah sepah . :) Semua sebab ape , sebab nak ada kawan kawan . No wonder jugak ramai sekarang buat kawan "Pakai Buang" Hari ni add , approve, berkawan , chitchat , hahaha , then sok dah mcm org tak kenal , lepas semggu tak bertegur , terus delete . then find the new one . HAHAHAHAH Istilah SAHABAT or PERSAHABATAN sudah makin pudar . :) Di samping kebaikan facebook , ade terselit keburukannya . Tapi itu semua atas perbuatan siapa ? hahaha think of it ! Jgn terus menerus nak salahkan site yg hebat ini yah . hahahaha

Pasal facebook banyak juga kes kes jenayah berlaku , kes kes cemburu buta , kes kes berebut bf/gf , kes kes kantoi . ish ish . Hebat kan . So ape lagi mau pertikaikan facebook ni . Semua berkaitan dengannya berlaku dengan hebat . Mana mana pihak pon tak sempat nak mengorak langkah . Sekelip mata semua boleh berlaku . Haihhh Aku bukan ape , di sini nak tegaskan , di sebalik kegunaan sebenar tercalit sedikit kegunaan yang tidak sepatutnya . Dan sebetulnya , mende mende ni terjadi disebabkan pengguna yg tidak prihatin dan pengguna yg pentingkan diri . Ermm tak minta persetujuan sesiapa pon heheh . Meluahkan dan melebarkan maksud tersirat di sebalik perkataan keramat FACEBOOK berdasarkan pemikiran saya :) . Statement ini dikarangkan semasa di tempat kerja pada  pukul 5pg kerana keboringan melanda pada diri ini . Tidak ada kene mengena antara hidup , koma , pengsan, ataupon mati . Sekian..........

Thanks for your reading,please leave your feedback or comments

No comments:

Post a Comment

Segala yang tercatat tercotot di atas ini adalah HAKMILIK Lyn Marzuki