Truly Follower

FB's Follower

shift malam =,=

What? Night shifts? Hah sangat sangat penat dan ralat. Kenapa perlu ada shift malam wahai Mr.Manager? Please jadikan tempat kerja ini sebagai 12jam masa bekerja sahaja. Heheh I WISH! Selama lima hari aku bekerja pada shift malam. Sungguh mencabar kot. Sebab ape mencabar ? haha here, 

1) Biasalah kan, kita tidur pada sebelah malam, dan berjaga pada sebelah siang, sekarang saya kene berjaga pada sebelah malam dan tidur pada sebelah siang. ggrr ANDA SANGGUP?
Mata ni rasanya macam dah lebam macam beruang Panda yang sangat comel tahu.
2) Hah, biasalah kalau bekerja pada waktu malam, apelah ada sangat? BOSAN TERSANGAT!
3) Seorang budak perempuan comel yang masih muda seperti saya bekerja pada waktu malam, dan terpaksa berdepan dengan guests hotel yang sudah mabuk mabuk belaka dan dan sangat eeuww busuk!
That's make me freakin out !
Orang mabuk bukan pikir ape kan , dan saya seorang budak perempuan yang sangat mementingkan keselamatan okey . Hahahah Ini perlu dijauhi ! 
4) Biasalah bila malam malam di tempat kerja yang sangat sunyi, macam macam gangguan teknikal, gangguan emosi, gangguan sosial, gangguan jiwa semua muncul ! HAHA
5) Malam malam bila dah berjaga, perut pon sentiasa minta diisi dengan makanan yang sedap sedap 
Mc'donald, KFC, goreng-goreng fuhh layan !
Secara tidak langsung boleh menggemukkan aku yang suda sedia gemok ini
6) Terpaksa menjalani hari hari bekerja dengan kuat, takot kot malam malam sorang sorang di tempat kerja. 
7) Terpaksa berjaga jaga lagi lagi sejak kebelakangan ini kes kes jenayah begitu femes ya masuk paper
8) Melayan karenah guests yang sangat sangat banyak cekadak yg bukan bukan 
Bukan cokodok ok , cokodok hanya untuk dimakan :)
9) Biasalah bila dah kerja malam, mata ni blurr aje, so petty cash dengan mudahnya selalu shot !
10) dan terakhir , paling mencabar ! TERPAKSA MENJALANI HIDUPAN ANTINORMAL
bagaimana tu ya? 
Kita tidur siang orang lain semua berjaga, kita berjaga malam, yang lain semua tidur dengan nyenyak sekali termasuk lah bf aku ! huh ! Perlu tahan mata supaya tidak menjadi seperti burung belatuk !
Sangat Sangat mencabar bukan ? :)
ADA BRANNNNN ?

Ini adalah antara Top 10 reason kenapa begitu mencabar diri aku semasa kerja malam hehehe. Now, sekarang aku rasa seronok bekerja pada waktu malam kerana kini aku sudah boleh meminjam laptop mama untuk dibawa ke tempat kerja . Bukan seludup ok . Secara tidakk langsung , aku boleh online ! yeah !Dan, selama 5hari aku bekerja ni , ada jugak kawan kawan aku yang sudi menemani aku . ecehh . Maksud aku , at least aku ada jugak member untuk membuang masa dengan berborak . Hehehehe Plus, sekarang musim cuti sekola so semua mau jadi Panda dan burng hantu . Antara mereka yang selalu teman aku

Hanan Safwah
Nur Shakira
Ida Latif
Atien Ja'afar

Ya, sangat berterima kasih kepada mereka mereka ini. Bukan senang ok kita nak ajak mereka borak lama lama . Semua perlu ada something fun dan chemistry gituu hehehehe merepek suda . Apa apa pon sgt best !Dan sekarang aku hanya mengira minit dan saat untuk pulank :) heee Renduu nak tidur pada sebelah malam..Opps, lupa , today is my off day :) heee Its time to rest ok . Tidur dan jangan bangun dari katil selagi belum maghrib Hahaahah agak kureng ya di situ :) Work for money ! **bak kata Cella :) Heee


Thanks for your reading,please leave your feedback or comments

No comments:

Post a Comment

Segala yang tercatat tercotot di atas ini adalah HAKMILIK Lyn Marzuki