Truly Follower

FB's Follower

Seharian Di Meru

Ouh Ouh Balik kampung, Ouh Ouh balik kampung Hati girang, Seminggu yg lepas, dah planning dengan boyfie saya nak balik rumah family dia di Meru, yela setelah sekian lama saya tidak pulang ke sana. Sumpa rinduuu dengan maknya, abahnya, adik-beradiknya dan anak-anak buahnya :) Ok,ok plus actually nak jumpa dengan Aini Razali saya dan Nur Shakira. Ok, enough.. Pagi Ahad yg hebat, pukul 8:30pagi aku bangun mandi siap siap nak gerak ke Meru. Aini dan Neg dah janji nak amek kitorang di KTM Klang. Pukul 10 baru aku dan boyfie siap siap. Terus gerak ke KTM depan rumah aku je ni pon heee Seronok ouh naik KTM, rasa mcm travelling . Biarpon tidak jauh sangat tapi haa dekat 2jam dalam KTM tu.. Kitorang harus melepas dalam 12 or 13 stesen.. Sampay KTM Klang pukul 12tgh hari tepat! Text Aini cakap kitorang dah sampay ni, tp diorang belum gerak lagi. So tunggu sambil syoruuu di Restoran Bismillah. (perghh nama restorannya skema,baik,suci.. sekali tengok pekerjanya haaa amek kau, gangster je muka.. siap pakai rantai besar2) sungguh kelakar.. Paling takleh blahh orang tu la tebar roti, orang tu jugak la buat air, siap amek order lagi.. 3in1 kerjanya. ADA BRANNN ? Sempat la aku dengan si boyfie bedal Nasi Lemak sotong sepinggan, roti canai sekeping :) Air teh o ais and teh o ais limau :) Yummy! Lepas dah abes makan, baru la Neg n Aini sampay.. Diorang pulak makan.. Aini makan nasi lemak 3suap je? haihhh kenyang ke sayang? At last Neg tlg abeskan utk dia. Neg abeskan maggie goreng yg dia pesan jugak sekali gus...Bravo ! Lepas makan dah kenyang, gerak ke Kota Raja, tempat RC . Sumpa panas nak mampus! Duduk situ tak kene, duduk sini tak kena haihhh.. Lepak bawah pokok dengan Aini, siap bergossip gituuu -,- sorry pada nama nama org yg telah kami gossipkan :) Untuk mengisi masa terbuang sahaja :) Memang tak tahan terus lepak dalam kereta je , pasang air cond kuat-kuat! Siap make up touch up sikit.. Lepas tu, terus kitorang gerak ke Klang Parade.. Text Kyra tanya dia kat mana, dia cakap dia nak sampay dah.. Sampay Klang Parade(KP) lepas park kereta, terserempak dengan Kyra and Jemmyl kat lift . Hahaha jimat masa tak perlu nak cari2 mereka lagi.. Jalan jalan dalam KP sementara nak tunggu makhluk makhluk Allah yang janji nak meet pukul 3 untuk celebrate birthday di KTV. Lepak food court makan lagi tu... Boyfie saya makan sizzling, saya makan Nasi Ayam Blackpepper :) Dah abes makan, diorang still tak sampay lagi, berjanggut tunggu, dekat 3jam okey ! dari pukul 2ptg sampay 5ptg... Fedup pon ade semua ade
Atlast pukul 5 masuk KTV, VIP 1 lagi tu, mmg besar gila biliknya.. dekat 3jam pulak dalam tu, terus ajak Aini Razali teman aku beli baju dekat Parkson.. Jalan jalan la sampay dapat 2helai baju.. Suka gila. dah la tengah SALE lagi kan.. Lepas tu, gerak blk ke KTV, memang hati aku panas sikit ah kan dengan boyfie aku, biarla aku je yg tahu haihhhh.. Lepas tu terus gerak balik. Nak jumpa family angkat aku ni tak sabar. Pergi beli KFC dulu lepas tu Neg hantar kitorang balik.. 

Lepak uma Boyfie kejap je sebab tetiba mama call cakap siapa nak kerja shif pagi nanti.. ermm Boyfie la yg kene kerja, so terpaksa balik. Jemmyl tolong hantar kitorang balik. Ayep pon ikot. Seronok betul dapat jumpa mummyku, daddyku hahah Jacky si kucing pon ade. comel gila. aku main je ngn Jacky tu sampay kene cakar.. Dia siap gigit kaki aku HAHAHA . Borak dengan mak boyfie, maknya cerita macam macam la kat aku.. Mengadu pon ade.. Hee Abahnya tak sihat, nak berjalan pon tak boleh sangat :( Maknya pon tak berapa sihat.. Time kemas2 beg, maknya tanya "dah nak balik ke", heee "Tak la mak, belum nak balik lagi, kemas je.. Balik pukul 12 mlm nanti" time tu keluar kejap dengan boyfie pergi hantar kereta RC dekat Anas di Car Wash. Lama la jugak kat situ sampay aku dah kene geget nyamuk segala bagai, panas lagi.. Haihhh Lagi sekali boyfie tipu aku, ok fine.... Aku diamkan je.. aku sabar.. Pastu balik lah, sampay uma, maknya tanya lagi " pergi mana tadi lin... mak tengok dua dua dah takde ingt dah balik" Alamak, sayu hati aku dengar, aku pon ckp " gi hantar kereta kawan Erol mak kat depan, jumpa kawan dia kejap, tadi nak bgtahu mak, tp mak kat belakang". mak dia pon ketawa.. Maknya sanggup tak tyto sebab nak tunggu Jemmyl amek kitorang balik. Dalam 12:30 mlm, Jemmyl pon sampay, Aku pon siap2 nak balik.. Maknya muka dah lain. Paham dah . Salam salam mak cium2 pipinya :'') "Nanti lyn datang lagi ye mak" mak pon jawab " yela tu, entah bila nak jumpa lagi, dekat setahun dah ye" Hehehehe salam Kak Tina, salam atikah, anak buahnya pastu kitorang pon gerak la... Sampay rumah dalam pukul 1:30pagi, terus tyto . Haihhh sumpa penat gila, langsung tak mandi... mandi pagi je . hehehe Tapi best sgt harini dapat jumpa mak, abah, Aini Razali ku :) heeee 

Aini Razali Terchenta

ye ye dia rendah je :)
aku kan kakak hahahaha


Thanks for your reading,please leave your feedback or comments

No comments:

Post a Comment

Segala yang tercatat tercotot di atas ini adalah HAKMILIK Lyn Marzuki