Truly Follower

FB's Follower

Nasi Goreng Udang Kicap Ceng Cong Ceng!

Hai ! Bertemu kembali setelah berbulan-bulan tidak ketemu, ecehh jangan nak tipu sangat padahal semalam baru je update bloggie ni . Ingat Lu tipu Lu tertiputipu :p 
Okey, pagi tadi Lyn dah hu ha hu ha pasal nak masak laa, tengah siapkan bahan la, tengah kupas udang la, buang kepala dgn ekornya laa, sampai ada yang cakap "taiknya tak buang ke" ehehehe 

Tetiba terasa lapar, mama pon biasalah kan pantang dengar saya menjerit "adoiyyyy lapo laaa" dengan sepantas kilat mama pergi ke dapur, masak nasi. 

Aku pon jerit "Yeah yeah mama nak masak, yeah yeah mama nak masak !" 
Mama jawab, "takde laa, buat nasi goreng je, esok baru mama masak" 

-,- -,- ok ok . Ermmm tetiba nampak mama tengah kupas udang, actually bab bab kupas udang memang saya minat hahaha sebab senang! Sesekali tolong ibu di dapur apa salahnya.
Bila dah habis kupas, tunggu aje nasi masak . Sempat lah time tu aku menghebah kat satu dunia ( buat post maut di FACEBOOK) yang aku nak masak harini ehehehe 

Nak start masak ni, mama pon cakap " Tengok, gas ini tahan lama dari raya tahun lepas sampai harini tak habis habis lagi, betapa rajinnya kita memasak di rumah =,=''

Time masak tolong tolong mama, goreng nasi tu sehingga sebati . Goreng punya goreng punya goreng dah pon siap.. :) Stepnya ? Alaaa macam korang tak tahu nak masak Nasi Goreng cm ner . *Nampak benor nipunyee* 



time captured gambar ni, mama menunjukkan muka geramnya
ehehe comel tak emak saya?
bak kata Garlock, Bear Bear Gebu
Siap je, mama orang pertama dah siap ambik pinggan untuk makan HAHA Mama pon laparr ke? hahahahaaa Mama ni kalau lapar susah betul nak mengaku . Bajet tak lapar konon . -,-
Panas panas makan memang sentap habis laaa :) 




Tadaaaaaaa ! ini laa Nasi Goreng Udang Kicap Ceng Cong Ceng !
Kenapa Ceng Cong Ceng? HAHA kalau kita memasak , sudip di kuali bunyi cm ner?
Ermm jugak ini nasi goreng yang cincai :) 





Thanks for your reading,please leave your feedback or comments

No comments:

Post a Comment

Segala yang tercatat tercotot di atas ini adalah HAKMILIK Lyn Marzuki