Truly Follower

FB's Follower

Dunia Semakin Maju, Otak Semakin Ligat

Budak-budak zaman sekarang memang HEBAT! Baru-baru neh Lyn berjalan-jalan di blog orang tengok hapdet mereka semua sambil tinggalkan kesan sampingan di blog mereka . Jalan punya jalan, ermm perasan jugak lah kebanyakan bloggers yang Lyn tengok semua yang masih budak-budak. I mean, di antara 12tahun hingga ke 14 tahun . Muda sangat dan rasa macam "wah hebat umur kecik-kecik cili padi, tapi entry post semua memang menarik". Kalau korang kakak-kakak abang-abang di luar tu, tak jeyless ke ? Of course jeyles en en en . (sambil tudingtuding jari kat semua) Kira budak-budak zaman sekarang memang hebak-hebak belaka. Kalau entry yang berkaitan cintan cintun perghh jiwang tangkap leleyhh . Memang menusuk ke qolbu, jantung, hempedu lah ! Rasanya boleh mengalir air mata seperti sungai yang mengalir deras, ececececehh . Kalau entry bab bab maki hamun bagai lagi lah pro ! Sampai apa ayat dorang pakai memang sukar difahami . Ligat bukan ! AHAHAA Itu lah otak budak zaman sekarang, semua sudah boleh fikir seperti otak dah berumur 30tahun ke atas . Tabik ah . 

Memang sekarang blog Lyn kebanyakan dipenuhi dengan adek-adek kecik molek yang banyak berceloteh di blog masing-masing . Kalau nak hiburkan hati boleh laa bukak blog diorang . Memang seronok . Chop, tak cakap pulak bloggers lain tak elok tak seronok . Semua okey cuma agak tertarik dengan otak budak-budak kecik zaman sekarang . Nak ikotkan, bukan pandai berblogging je, macam-macam dah pandai . Ade teman lelaki ? Itu perkara NORMAL biasa kita ketahui... Ade handphone canggih ? Itu perkara NORMAL juga sebab parents masing-masing semua banyak duit.. Pandai berchatting di Facebook, Myspace, Twitter, BBM? ermmm memang tabik sangat sebab cepat betul budak-budak neh belajar tentang IT zaman sekarang kan . Kalau zaman Lyn dulu-dulu, nak pandai bab-bab IT ni, harus ya belajar Microsoft Words, Microsoft Power Point, Microsoft Excel, macam-macamlah.
Sekarang, Sign UP, Upload Pictures, Find Friends, start chatting :) MUDAH KAN ? Tak jeles?

Sekarang budak sekecik 4tahun pun dah boleh mempunyai Ipad sendiri untuk main games. Kalau Lyn nak memiliki gajet pun bertahun-tahun nak kene mengumpul duit . Haihhh Untung sangat lahhh . Harap-harap pelajaran diorang pon seiring dengan apa yang diorang ade sekarang nih . Harap pelajaran diorang tu bolehlah sehebat macam diorang berchatting di FB , karangan mereka sehebat blog mereka :) Baru lah adil . Ermmm okeylah , luahan hati dah pon terkeluar . Harap-harap kepada budak-budak ini mereka akan lebih berjaya dan hebat dari kakak dan abang mereka :)

Thanks for your reading,please leave your feedback or comments

No comments:

Post a Comment

Segala yang tercatat tercotot di atas ini adalah HAKMILIK Lyn Marzuki