Truly Follower

FB's Follower

Persiapan Hari Raya

Excited betul kalau nak beli barang-barang nak beraya. Setahun sekali semua nak mengebat. Baju raya, sandal, beg, kasut, baju jalan semua harus baru ya~! ermm kali ni aku pergi shopping di Jalan Tar . Baju kurung awal-awal sebelum puasa dah beli , kakak aku belanja ermm seronok betul . Terima Kasih kak Sheila . ngeh ngeh ngeh . Dapat laa baju kurung 2 pasang, kasut sepasang. Oklah kan . Kau ade? HAHAHA 


Selang beberapa minggu ke Jalan Tar lagi cari baju raya untuk boyfie terchenta. Fikir-fikir boyfie decide nak baju melayu brown color! Ermm then dah sampai KAMDAR tengok bajunya semua lawa . Terus amek dua pasang , Merah gelap dan coklat . Cari songkok, cari baju jalan sikit . Semuanya sikit sikit tapi duit beratus jugak abes, HAMPEH ! Memang time sesak camni semuanya jadi mahal . Orang cakap , pergi malam raya mesti ade lelong banyak. Takkan nak tunggu sampai malam raya baru nak pergi cari semua kan.. kang semua serabut . Sesak orang ramai lagi . Nak berjimat pon bertempat lah . Setahun sekali belanja besar tak salah.. Janji puas hati . :)


Kuih raya beli di MERU . Mama dah beli dua jenis, Lyn tambah lagi LIMA jenis HEHEH kuih raya je dah RM200 habis hohoho Seronok upenye belanja raya ni . Kepuasan tu terasa ! :)
Kebanyakan semua Lyn beli di Meru sebab selalu balik ke sana . Memang barang-barangnye murah sangat :) Kira okey laa better than KL .Di Meru, Ayam untuk di masak EMPAT EKOR RM70 . Murah kan ! Kalau KL dah beratus ! Daging pulak sekilo RM20 . Okey laa . Kalau kat KL baru dapat setengah kilo kot . 


Ermm tanak laa cerita banyak pasal perbelanjaan, kang ade pulak yang cakap Lyn ni batak, gedik and so on . So ini jela sedikit sebanyak persiapan raya Lyn :)

Thanks for your reading,please leave your feedback or comments

No comments:

Post a Comment

Segala yang tercatat tercotot di atas ini adalah HAKMILIK Lyn Marzuki